Skip link

אסטרטגיות מסחר : מטבע חוץ, מטח

Facebook

אסטרטגיות מסחר : מטבע חוץ, מטח

אסטרטגיות מסחר : מטבע חוץ ומאפיינים שונים של צמדי מטבעות

02/09/2010

דולר אמריקאי / פרנק שוויצרי / יורו/פרנק שוויצרי

דולר אמריקאי

שוויץ  היא אחת מהמדינות העשירות והיציבות ביותר עם אוטוריטה בתחום הפיננסי.  היא נחשבת כמדינה בטוחה ביותר לשמירת החסכונות וההשקעות בגלל יציבותה הכלכלית  והסודיות של המערכת הבנקאית שלה. בזכות ניטרליות פוליטית הפרנק השוויצרי נחשב בעולם כ"חוף מבטחים".

שינויים במחירו של הפרנק השוויצרי מתחרשים בדרך כלל כתגובה לאירועים חיצוניים ולא בגלל תנאים כלכליים פנימיים. מחזור המסחר בפרנק השוויצרי קטן יחסית ביחס למטבעות מובילים אחרים ולכן אין לו השפעה רבה על השווקים הפיננסיים.

בתקופות של אי יציבות גלובלית משקיעים מנסים לשמור את הונם ופחות מודאגים מהגדלתו. ולכן, בזמני כאוס, מלחמות ומשברים פוליטיים בעולם הון זורם לשוויץ וזה כמובן משפיע על העלות של הפרנק השווצרי (CHF).

chf

יש קשר הדוק בין פרנק שווצרי ויורו בגלל היחסים הכלכליים בין מדינות גוש היורו ושוויץ. לכן, צמד EUR/CHF הוא פופולרי ביותר בין המשקיעים לטווח בינוני וארוך.   לעומתו, צמד USD/CHF מאופיין בתנודתיות גבוהה ולכן הוא מועדף על ידי סוחרי יום.

בפועל, USD/CHF הוא צמד סינטטי המתקבל מ-EUR/USD  ו-EUR/CHF.  ולכן, בדרך כלל, התנהגות בצמדים אלה מהווה אינדיקטור לחיזוי התנהגותו של צמד USD/CHF.

שעות פעילות

שוק המט"ח פועל 24 שעות ביממה. אך יש שעות שבהן הפעילות במט"ח אינטנסיבית יותר ושעות שבהם השוק נרדם.  הפעילות האקטיבית בשווקים היורו/פרנק שוויצרי ודולר אמריקאי/פרנק שווצרי מתחילה בין השעות  8:00-9:00 בהתאם לפתיחת השווקים הפיננסיים באירופה, ויורדת בין השעות 15:30- 13:00, משעה 15:30  מתעורר השוק עם פרסום האינדיקטורים הכלכליים  ופתיחת השווקים באמריקה. בדרך כלל בערב השוק נרגע ונשאר ברצועה צרה כל הלילה או מתקן קצת.

גודל התנועה היומית

גודלן של התנועות היומיות הן בדרך כלל בסדר גודל של 100-250 פיפס. גם תנועה של כ-300 פיפס לא מפתיעה במיוחד. כדי שהשער ישתנה ב-400 פיפס צריך להתרחש משהו מאוד משמעותי.

בשעות הבוקר מפורסמים מדדים כלכליים באירופה. אם ערך המדד שפורסם שונה מהותית מהצפוי, השער יכול להשתנות תוך זמן קצר ב-150 עד 250 פיפס.

המדדים הטכניים המתאימים ביותר לבניית תוכניות מסחר לשוק יורו/פרנק שוויצרי דולר אמריקאי/פרנק שוויצרי.

בדרך כלל צמדי EUR/CHF  ו-USD/CHF מגמתיים בדומה לצמד EUR/USD, אך הם תנודתיים יותר. כך למשל, בשווקים אלה קיימות מגמות ממושכות עם תיקונים רבים ואגרסיביים. הקושי העיקרי לפעמים הוא שמרוב עצים לא רואים את היער – רעשים רבים מפריעים לזהות את המגמה.  יש לציין גם  שהצמד USD/CHF תנודתי יותר מ-EUR/CHF,  ולכן, במובן מסוים, קשה יותר לבנות לו אסטרטגיית מסחר.  תוכנית מסחר מוצלחת לצמדים אלה צריכה לדעת לסנן רעשים רבים, לזהות מגמות ולהחזיק את הסוחר בפוזיציה לאורך כל המגמה.

יש להזהיר גם מפני תקופות של היפוך המגמה בצמדים אלה. סיום המגמות הקיימות הרבה פעמים דומה לייסורי גסיסה. הן מאופיינות בתנודתיות ועצבנות, אמפליטודת תנועה גבוהה וכאוס כללי.

 לא קלה דרכו של הסוחר בשווקים EUR/CHF  ו-USD/CHF. היא רצופה בפחד, בזיעה, בדמעות, במניה דפרסיה ובעיקר בדפרסיה. אך אם כל הנאמר עד כה עדיין לא הרתיע אתכם ולא הוריד את החשק לסחור בצמדים אלה ואם תצליחו במשימה הלא פשוטה של בניית תוכנית מסחר, תפוצו מעל ומעבר בגודל התנועות של המגמות הארוכות בשווקים אלה.

גרף 1

גרף 2

בגרף 1 ניתן לראות היפוך מגמה בשוק EUR/CHF המלווה בדשדוש עצבני. בגרף 2 ניתן לראות מקרוב את אותו הדשדוש. תשימו לב לאמפליטודת התנועות והיפוכי  הכיוון  הרבים.

גרף 3

בגרף 3: מגמת ירידה בשוק EUR/CHF מינואר 1993 ועד הינואר 1996 – ארוכה ותנודתית.

גרף 4

בגרף 4: מגמת ירידה בשוק USD/CHF באותה תקופה ינואר 1993-ינואר 1996  –  תנודתיות גבוהה יותר מצמד EUR/CHF.

גרף 5

גרף 5: ייסורי גסיסה בתקופת היפוך המגמה בשוק USD/CHF – כואב הלב לראות…

המדדים הטכניים המתאימים ביותר לבניית תוכנית מסחר

כפי שכבר נאמר, בניית תוכנית מסחר לצמדים EUR/CHF ו-USD/CHF זו לא משימה פשוטה. מצד אחד התנודתיות התוך יומית גבוהה, אך מצד שני מגמתיות לאורך זמן. לכן, נדרשות גישות שונות למסחר תוך יומי ולמסחר לטווח בינוני וארוך. במאמר זה אני לא אתעסק בתוכניות למסחר תוך יומי אלא אתמקד במסחר לטווח בינוני עד ארוך.

המדדים המתאימים ביותר שיאפשרו להישאר בפוזיציה לאורך זמן הם מדדים העוקבים אחר מגמה עם רגישות נמוכה.
כך למשל,  בעזרת Smoothed Moving Average (MA)  – ממוצע נע פשוט ל-200 יום – ניתן לקבוע את הכיוון. ובעזרת Smoothed Moving Average ל-100 יום ניתן לקבוע את התזמון לכניסה ויציאה מהפוזיציה. למשל, נכנסים לפוזיציה SHORT כאשר ממוצע 200 עם שיפוע שלילי וממוצע 100 חוצה מלמעלה למטה את הממוצע 100 והמחיר נמצא מתחת לממוצעים.

הבעיה של הממוצעים הארוכים היא כניסה ויציאה מאוחרות, כלומר הפסד של חלק משמעותי מהתנועה. אך, להבדיל מצמדים אחרים, מגמות בשווקים EUR/CHF ו-USD/CHF ארוכות ולכן גם אם נפסיד חלק מהתנועה עדיין ניקח רווח יפה. בכל מקרה, זה עדיף ממדדים רגישים יותר שייצרו איתותי שווא רבים.

המדדים הטכניים שפחות טובים לבניית תוכניות מסחר בשווקים של פרנק שוויצרי

Stochastic – מדד תנודתיות, מגלה מצבי קניית או מכירת יתר.
מתנד הסטוכסטיק בשווקים של פרנק שוויצרי ייתן איתותי שווא רבים.

Parabollic SAR – פקודת היפוך מתהדקת
שימוש בפרבוליק לצמד זה בעייתי מאוד. סטופים  לפי 0.02, 0.20 Parabollic   יכולים להוציא אותנו הרבה פעמים מהמסחר כאשר המגמה תנודתית.   סטופים רחוקים יותר לפי Parabollic 0.01, 0.2 יחתכו חלק גדול מהרווח שהשגנו בעסקה.

RSI (Relative Strength Index)- מדד העוצמה היחסית
ייתן איתותי שווא רבים

נכתב על ידי מרגריטה טל, בית השקעות תטא 1
בית השקעות תטא 1 הינה חברה מנהלת תיקים העוסקת בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) ויש לה זיקה לקרנות נאמנות ש"מיטב ניהול קרנות נאמנות (1998) בע"מ מנהלת". הכותבים ו/או לקוחותיהם עשויים להחזיק בנכסים הנ"ל ועשוי להיות להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.

תפריט נגישות