אסטרטגיות מסחר : שטרלינג דולר
אסטרטגיות מסחר : שטרלינג דולר
ליש"ט/דולר (GBP/USD)
שעות פעילות
בדומה לשוק היורו / דולר הפעילות האקטיבית בשוק השטרלינג / דולר מתחילה בין השעות 8:00-9:00 בהתאם לפתיחת השווקים הפיננסיים באירופה, ויורדת בין השעות 13:00- 15:30, משעה 15:30 מתעורר השוק עם פרסום האינדיקטורים הכלכליים ופתיחת השווקים באמריקה. בדרך כלל בערב השוק נרגע ונשאר ברצועה צרה כל הלילה או מתקן קצת.
גודל התנועה היומי
גודל התנועות היומיות הן בדרך כלל בסדר גודל של 250-150 פיפסים אך גם תנועה בגודל של כ-400 פיפסים לא נחשבת כחריגה. באופן כללי צמד שטרלינג/דולר מאוד תנודתי ומהלכים בגודל של כ-500 עד 700 פיפסים עשויים להתרחש בזמן קצר יחסית.
בשעות הבוקר מפורסמים מדדים כלכליים אירופאים. אם ערך המדד שפורסם שונה מהותית מהצפוי, השער יכול להשתנות תוך זמן קצר ב-200 עד 300 פיפסים.
המדדים הטכניים המתאימים ביותר לבניית תוכניות מסחר לשוק ליש"ט/דולר
שוק השטרלינג / דולר מאופיין בתנודתיות גבוהה מאוד. מגמות בצמד זה בדרך כלל חזקות ומהירות עם תיקונים חדים ועמוקים. שינוי הכיוון בשוק יכול להתרחש בזמן מאוד קצר ללא שום התראה מוקדמת. קביעת סטופ לוסים קרובים יכולה לגרום ליציאות שווא רבות. שער החליפין עשוי לעלות (או לרדת) בלי לעשות חשבון לאף אחד ב-800-1200 פיפסים בלי לעצור ולתקן. אבל כאשר אכן יגיע התיקון, גודלו יכול להגיע עד ל- 50-60% מהתנועה הקודמת.
בגרף: מפברואר 2005 ועד נובמבר 2005 השטרלניג ירד בכ-2000 פיפסים. ניתן לראות כי מגמת הירידה מאופיינת בתנועות חדות ותיקונים עמוקים.
בגרף: היפוך מגמה מהיר ולא צפוי. תוך חודשיים מספטמבר 1992 עד לנובמבר 1992 השטרלינג ירד בכ-5000 פיפסים. כאשר הירידה בכמעט 30000 הפיפסים הראשונים התרחשה ללא תיקון.
דשדוש בשוק שטרלינג/דולר דומה לרכבת הרים ויכול להיות קטלני לחשבון של הסוחר. הבעיה היא שבדרך כלל דשדוש מאופיין באמפליטודה גבוהה יחסית שיכולה להגיע עד ל- 1000-1500 פיפס. במקרים כאלה רוב האינדיקטורים המגמתיים מאחרים אחר התנועה המתפתחת. איתות כניסה לפוזיציה מגיע מאוחר מדי ולכן הכניסה מתרחשת בשיא של התנועה, ואז השוק מתהפך ובמהירות מטורפת נע לכיוון ההפוך. פוזיציה יכולה להיסגר עם הפסד משמעותי לפני שהסוחר בכלל הבין מה קרה לו.
בגרף: רכבת הרים בשוק השטרלניג/ דולר – דשדוש טיפוסי.
בגרף: רצועת דשדוש ממאי 2009 ועד ינואר 2010. רוחב הרצועה כ-1200 פיפס.
המדדים הטכניים המתאימים ביותר לבניית תוכנית מסחר לשוק הליש"ט/דולר
לבנות תוכנית מסחר לשוק שטרלינג/דולר זו לא משימה פשוטה. הבעיתיות נובעת מכך שהתנודתיות הגבוהה גורמת לתוכנית המסחר לייצר איתותי כניסה שגויים. פריצות של רמות קריטיות ושבירות קווי מגמה הרבה פעמים לא מתפתחות למגמות אך מספיקות להכניס אותנו לפוזיציה ולגרום להפסדים. אך למרות כל הקשיים צמד זה עדיין מאוד פופולרי בקרב סוחרים רבים והסיבה לכך היא קיום מגמות חזקות וממושכות.
במצב של רעש רב בשוק חשוב מאוד לזהות את המגמה הראשית ולפתוח פוזיציות רק לכיוונה. לקביעת מגמה בשוק תנודתי כדאי להשתמש במדדים עם רגישות נמוכה יחסית. כדי להוריד את הרגישות של המדדים יש להגדיר אותם על תקופה ארוכה יותר.
להלן רשימת מדדים טכניים המתאימים ביותר לקביעת מגמות בשוק שטרלינג דולר:
ADX (Average Directional Movement) – מדד עוצמת המגמה
בדשדוש מדד ADX יהיה ברמה נמוכה יחסית (מתחת ל-25). אם בשוק מתפתחת מגמה ADX יתחיל לעלות. לא כדאי לבנות תוכנית מסחר רק על בסיס מדד זה, אך הוא יכול להיות מסנן טוב בצירוף עם מדד עוקב מגמה אחר.
Simple Moving Average (SMA) – ממוצע נע פשוט (ל-60 יום או יותר)
Exponential Moving Average (EMA) – ממוצע נע אקספוננציאלי (ל-60 יום או יותר)
MACD (Moving Average Convergence/Divergence) – מדד חפיפה/סטייה המציג את ההבדל בן ממוצע נע אקספוננציאלי EMA מהיר ואיטי
ניתן להשתמש בממוצעים גם לכניסה וגם ליציאה מהפוזיציה. שימוש בממוצעים ארוכי טווח מוריד את הרגישות של תוכנית המסחר. מצד אחד נקבל איתותי כניסה ויציאה באיחור מסוים, אך מצד שני נקטין את מספר איתותי השווא והפסדים מיותרים.
חשוב לציין שתיקונים במהלך המגמה בשטרלינג/דולר יכולים להיות עמוקים ולכן כל אחד צריך להחליט האם הוא רוצה לצאת ולא להישאר בתיקון או להישאר בפוזיציה בזמן התיקון ולספוג הפסדים. אם לפי תוכנית המסחר יש לצאת בתיקון יש לקבוע את נקודת החזרה לשוק.
המדדים הטכניים שפחות טובים לבניית תוכניות מסחר בשוק שטרלניג/דולר
Stochastic – מדד תנודתיות, מגלה מצבי קניית או מכירת יתר.
בשוק שטרלניג/דולר מתנד הסטוכסטיק פחות שימושי לבניית תוכניות מסחר. במקרה של הסטוכסטיק האמירה THE TREND IS YOUR FRIEND לא נכונה. במגמות חזקות וממושכות הסטוכסטיק נותן הרבה איתותי שווא.
Parabollic SAR – פקודת היפוך מתהדקת
שימוש בפרבוליק לצמד זה בעייתי מאוד. סטופים לפי 0.02, 0.20 Parabollic יכולים להוציא אותנו הרבה פעמים מהמסחר כאשר המגמה תנודתית. סטופים רחוקים יותר לפי Parabollic 0.01, 0.2 יחתכו חלק גדול מהרווח שהשגנו בעסקה.
RSI (Relative Strength Index) – מדד העוצמה היחסית
חשוב לציין שבמקור מדד RSI הוא מתנד לאיתור מצבים קיצוניים של קונים ומוכרים בשוק. שימוש מסוג זה ב-RSI בשוק שטרלניג/דולר לא יהיה יעיל ויכול לגרום ליציאות מוקדמות מפוזיציות.
נכתב על ידי מרגריטה טל, בית השקעות תטא 1
בית השקעות תטא 1 הינה חברה מנהלת תיקים העוסקת בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) ויש לה זיקה לקרנות נאמנות ש"מיטב ניהול קרנות נאמנות (19988) בע"מ מנהלת". הכותבים ו/או לקוחותיהם עשויים להחזיק בנכסים הנ"ל ועשוי להיות להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.