Skip link

מה מקבלים באבדן כושר עבודה

Facebook

מה מקבלים באבדן כושר עבודה

עו"ד יניב גוב-ארי

 

קרוב לוודאי שמתם לב כי חלק מהפרמיה המשולמת בביטוחי מנהלים או בקרנות פנסיה לשכירים ולעצמאיים מיועד לכיסוי ביטוחי למקרה של נכות ואבדן כושר עבודה כתוצאה ממחלה או תאונה חס וחלילה. מה באמת כולל הכיסוי הזה והאם נקבל מענה הולם במקרה שנזדקק לו?

ככלל, לא ניתן לקבל במקרה של אירוע מזכה יותר מ-75% מהמשכורת הממוצעת ב-12 החודשים שקדמו לקרות מקרה הביטוח. לעיתים בשל הגיל או מגבלת הפרמיה המותרת בניכוי,  לא ניתן לרכוש כיסוי למלוא השכר. יתכן ובמקרה שנזדקק לכיסוי, הוא יהיה חלקי ולעיתים יכסה רק מחצית מהשכר ואף פחות מכך, עובדה שמאוד לא נעים לגלות בעת תביעה. נקודה נוספת היא ההגדרה של מי זכאי, בקרנות הפנסיה וגם בחלק מביטוחי אבדן כושר עבודה, ההגדרה המזכה לתשלום באי כושר עבודה כתובה בנוסח כזה או דומה לו  " שאינו יכול לעבוד בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת" מהי עבודה מתאימה אחרת? האם יועץ השקעות שמאבד את הראיה יכול לתת מענה טלפוני ללקוחות, לפי הגדרה זאת ודומיה אין כמעט מצב מזכה שכן הגדרה זו מרחיבה וניתנת לפרשנות משפטית והתדיינות מפרכת ויכול המבוטח להידרש להשתכר בעבודה אחרת באופן חלקי או מלא. יש גם מצב הפוך של "כפל ביטוח". לחלק מאיתנו יש גם פוליסות פרטיות עם מרכיב של אבדן כושר עבודה וגם דרך הביטוח הפנסיוני במסגרת התנאים הסוציאליים, לעיתים גובה הכיסוי הכולל עובר את מגבלת ה-75% ,לכן במקרה תביעה יתבצע קיזוז ויוצא איפה ששילמנו לעיתים במשך שנים רבות פרמיה שירדה לטמיון.

זכרו חשוב שנהיה בריאים ושלא נזדקק, אבל יש מה לעשות ויפה שעה אחת קודם, כדאי לבדוק את גובה הכיסוי, הגדרת העיסוק והמקרה המזכה ולחסוך תשלומים מיותרים .

אשמח לענות על שאלות נוספות

עו"ד יניב גוב-ארי

בונוס, המרכז לתכנון פיננסי

מייל: yanivgovari@gmail.com

טלפון נייד:0522-863522

 

תפריט נגישות