תחזית שבועית של תטא ל-28 במאי 2011
תחזית שבועית של תטא ל-28 במאי 2011
בועז אילון
מעוף – יש סיבות טובות להיות אופטימיים לטווח הקצר. הראשונה היא שהמעוף סיים 9% תיקון מהשיא כאשר בתחזיות קודמות(בעיקר המצולמות) אמרתי שכל תיקון בגודל כזה הוא הזדמנות קנייה.
מעוף, מחיר אחרון: 1237.89
יש סיבות טובות להיות אופטימיים לטווח הקצר. הראשונה היא שהמעוף סיים 9% תיקון מהשיא כאשר בתחזיות קודמות(בעיקר המצולמות) אמרתי שכל תיקון בגודל כזה הוא הזדמנות קנייה. הסיבה השנייה היא עצירתו של המעוף בתמיכה של 1230 שהיא התמיכה הבאה אחרי 1250 שהגעה אליה אינה שוברת את היציבות בה נמצא המעוף כבר תשעה חודשים. על כן התרחיש הסביר ביותר הוא עלייה לכיוון 1300 ואפילו חזרה ל-1340 נקודות.
פריצה של רמת ה-1230 מטה תצביע על העובדה שהתיקון צפוי להיות עמוק הרבה יותר אבל גם אם זה קורה, כדאי להמתין יום או יומיים ולראות שהמעוף עדיין מתחת לרמה הקריטית כדי להיות יותר בטוחים. המגמה ארוכת הטווח נותרה חיובית וזה רק עניין של זמן עד שיפרוץ המעוף את ההתנגדות ברמת ה-1340 נקודות לפני הזינוק והתחזקות משמעותית בתוך זמן קצר.
כאשר יעלה המעוף אל מעל לרמת ה-1340 נקודות, יש לצפות לעליית מחיר חדה והמעוף צריך להגיע ל-1600 תוך שלושה חודשיים מיום הפריצה.
מתכת הכסף מחיר אחרון 38$
בתחילת ספטמבר 2010 פרץ מחיר הכסף את רמת ה-19$ וסיפק איתות להתחזקות משמעותית שהביאה את מחיר המתכת היקרה לשיא של 49$ בסוף אפריל 2011. במחצית הראשונה של חודש מאי תיקן הכסף חלק ניכר מהעלייה עד לשפל של 32$ ומאז עולה המחיר.
המגמה היא חיובית באופן ברור כבר יותר מ-10 שנים כך שסביר להניח כי כל תיקון הוא הזדמנות קנייה. הירידה ל-32$ מהווה תיקון של 50% לגל העולה מ-19$-49$ וזהו תיקון סביר מאוד. התחלת העלייה מאותת על סיום של התיקון בסבירות גבוהה לפני חידוש העלייה.
יעד המחיר הוא 60$ תוך שנתיים. קיימת סבירות לא נמוכה כי התיקון לא הסתיים ושגל יורד נוסף יחזיר את מחיר הכסף ל-30$ לפני חזרה למסלול עלייה.
תחזית לטווח ארוך
מדד המעוף צפוי להגיע ל-2500 נקודות ומדד הנאסדק צפוי להגיע ל-4000 בסוף שנת 2013.