Skip link

תחזית של תטא ל- 13 ביולי 2014

Facebook

תחזית של תטא ל- 13 ביולי  2014

בועז אילון

מניית אקמאי (סימבול AKAM), מחיר אחרון 59.90$

אקמאי טכנולוגיות בע"מ מספקת שירותי מחשוב ענן לשם אספקה, ייעול ואבטחה מקוון של תוכן באינטרנט וביישומים עסקיים בארצות הברית ובעולם. החברה מציעה פתרונות אספקת מדיה שנועדו לאפשר לארגונים לדייק במדיה הדיגיטלית ואת אסטרטגיות הפצת התוכנה, כולל רשת אספקת HTTP שתומכת בהורדת מדיה מתקדמת והתאמת קצב השירות לפלטפורמות משתתפים שונות. זרימת מדיה מבוססת ענן, פתרונות הפצה וניתוח פתרונות שנועדו לספק ללקוחות שירות איכותי ויכולות מדידות אחרות לניתוח שלאחר אירוע, בחינת האיכות בזמן אמת, והיכולת לפתור בעיות לרמת הגולש הבודד. פתרונות התקשורת שלה כוללים גם את פתרון להפצת תוכנות אשר מטפל בהפצה של תוכנה עבור לקוחותיה כמו גם מספק כלים שמטרתם לשפר את האפקטיביות של מודל הפצה.
כמו כן, החברה מציעה פתרונות ביצועים ואבטחה, ובכלל זה פתרון יון, אשר מורכב מחבילה משולבת של משלוח, תאוצה, וטכנולוגיות אופטימיזציה. מאיץ אתר דינמי המספק אספקה גלובלית, איזון עומסים, ואחסון של תוכן ויישומים. אלטה הוא שירות ניהול יישומים, מאיץ אינטרנט, מגן אתרים, פתרון אבטחת מחשוב ענן, שירות חומת מגן של יישומי אינטרנט, פתרונות המתמקדים בניטור, איתור, מניעה, ומקלי מניעת מופצים של התקפות שירות בתעבורת אינטרנט ופתרונות למפעיל רשת שנועדו לסייע לספקים להפעיל רשת שמנצלת צמיחת תנועה ושירותי מנוי חדשים. בנוסף, הוא מספק שירותים ופתרונות מקצועיים אישיים. החברה המשווקת ומוכרת את השירותים והפתרונות שלה באמצעות ארגון מכירות ושירותים ישיר ודרך ערוצי שיתוף פעילים. אקמאי נוסדה בשנת 1998 ובסיסה בקיימברידג', מסצ'וסטס
אקמאי נסחרת במדד הנאסדק 100 הכולל את 100 המניות הגדולות במדד הנאסדק. למדד זה שייכות מניות גדולות כגון אמאזון, אפל, יאהו, סיסקו, איביי, גוגל סאן דיסק ואחרות.

להלן גרף מניית אקמאי  ל-14 השנים האחרונות

1

במפולת של 2002 ירד מחיר המנייה מ-305$ עד לשפל של 70 סנט בלבד. עלייה רצופה הביאה את המחיר ל-60$ בתחילת 2007 והמפולת של משבר בסאב פריים החזירה אותו ל-10$. לאחר עלייה תלולה שוב חזרה אקמאי ל-55$ בסוף 2010, וירדה שוב ל-20$ במהלך שנת 2011.

להלן גרף מניית אקמאי ל-3 השנים האחרונות

2

מסוף 2010 ועד היום מתאוששת אקמאי וכבר שילשה את שוויה.  נקודות השיא והשפל עולות וניתן לסמן קווי מגמה ברורים שמצביעות על קצב העלייה. תמיכה משמעותית נמצאת ברמת מחיר של 55$ שביחד עם קו המגמה התחתון יוצרת את נקודת הקנייה האופטימלית בה היחס שבין סיכוי לסיכון מרבי.
כל עוד לא משתנת המגמה, יעד המחיר הוא 65$ עד סוף יוני 2015.
בהצלחה!

ת"א 25, מחיר אחרון: 1,371.61

פער הארביטר'ג עומד על פלוס 0.32% וזה מרמז על עליות קלות בפתיחה. המדד הגלום (המדד כפי שהוא מחושב במחירי האופציות) סגר שתי נקודות נמוך יותר ברמה  של 1375.04 ועל כן מחירי האופציות כבר מגלמים את העלייה הזו והם אמורים שלא להשתנות הרבה.

3

המלחמה היא אירוע זמני שלא אמור להשפיע על המגמה ארוכת הטווח שנותרה חיובית. למרות שהמבנה חיובי, חולשת המעוף ניכרת מיד וחוסר התנודתיות שלו כבר תקופה ארוכה בולט מאוד. מסוף 2010 ועד היום מסתכמת עליית מדד ת"א 25 בכ-2.5% בלבד.
התמיכה ברמת ה-1367 נקודות נבחנה השבוע ובינתיים מחזיקה מעמד. כל עוד תמיכה זו לא נפרצת יש להישאר אופטימיים גם בטווח הקצר וגם בארוך. נקודת חולשה היא השבירה של קו המגמה העולה בסוף יוני כפי שמסומן בגרף אבל קו המגמה אינו ברור והמבנה לא מאוד חיובי ועל כן לשבירה שלו אין משמעות גדולה. למרות חולשתו הברורה של מדד ת"א 25 המבנה שלו עדין חיובי והגל העולה צפוי להביא את מדד ת"א 25 לשיא חדש ולהגיע גבוה יותר מרמת ה- 1422 שהושג באפריל..
יעד המחיר הוא 1450 עד סוף 2014. אי שבירת שיא חדש ומצד שני ירידה אל מתחת ל-1267 יכולה להיות סימן ראשון לשינוי כיוון ארוך טווח אבל בוודאי תגרום לי להיות פסימי לטווח קצר.

מדד הנאסדק 100, מחיר אחרון: 3,904

4

באוקטובר 2013 נשבר קו המגמה העולה כלפי מעלה והצביע על הגברת קצב העלייה במדד הנאסדק 100. קו המגמה שנוצר מאז נשבר מטה בירידה של חודש אפריל 2014 אבל המבנה נותר מאוד חיובי ונקודות השיא והשפל מסודרות בסדר עולה כך שכל ההפרעות מקשות אולי על מדידת הקצב אבל לא מערערות על המגמה שנותרה חיובית.
שיא כל הזמנים של מדד הנאסדק 100 הושג בשנת 2002 והיה ברמת ה-4816. קשה להאמין ששיא זה יישבר בשנים הקרובות.
תמיכה קרובה נמצאת ברמת ה-3,700 נקודות ותיקון לרמה זו יכול לספק נקודת כניסה מצוינת.

יעד המחיר הוא 4,200 עד סוף 2014.
.
בגלל המחזוריות אפשר לצפות להיפוך הכיוון בשנה הקרובה. סימני האזהרה העיקריים להתחלת ירידה יהיו כאשר הנאסדק או סביר יותר שיהיה זה מדד אחר, לא יצליח לפרוץ שיא גבוה יותר אבל כן ישבור שפל נמוך יותר במגמה ארוכת הטווח, ירידה מתחת התמיכה בשער 3390 תאותת על תיקון חד העומד להתרחש, אך עדיין לא תהיה אישור לשינוי המגמה בטווח ארוך מבחינת נקודות שיא ושפל ועל כן המחזוריות וחולשה במדדים אחרים צריכים לתת את הסימן לשינוי מגמה לירידות.
בהצלחה.

תטא 1 הינה חברה פרטית בעלת רישיון ניהול תיקים ושיווק השקעות בהתאם לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, העוסקת בניהול תיקי השקעות, בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) וכן בניהול השקעות של קרנות נאמנות בניהול מיטב דש קרנות נאמנות בע"מ (עד 16.06.13 היה שם מנהל הקרן מיטב ניהול קרנות נאמנות (1982) בע"מ), ועל כן יש לה זיקה לקרנות נאמנות אלו. הכותבים ו/או לקוחותיהם מחזיקים בנכסים הנ"ל ויש להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. העבודה נעשתה על בסיס "ניתוח טכני", כל אירוע מדיני, כלכלי או אחר עלול לגרום לכך שהתחזית לא תתקיים והיא עלולה שלא להתקיים גם ללא אירוע כלשהו. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת יחידות בקרנות נאמנות, המתבצעת על פי תשקיף הקרן והדיווחים שבתוקף. כל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. הנני מנהל תיקים בתטא 1 (רישיון מספר 4786). אני מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו, משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים. בועז אילון, תטא 1 השקעות וניירות ערך בע"מ, עמק רפאים 7 ירושלים. טל' – 02-6251213

תפריט נגישות