תחזית של תטא ל- 23 בפברואר 2014
תחזית של תטא ל- 23 בפברואר 2014
בועז אילון
מניית 3M (סימבול MMM), מחיר אחרון 131.57$
3M היא חברה טכנולוגיה מגוונת הפועלת ברחבי העולם. מגזר התעשייה שלה מציע קלטות, דבקים , קרמיקה, איטום, חומרים מיוחדים כגון מוצרי סינון, מערכות סגירה למוצרי היגיינה אישית, מערכות אקוסטיות , חלקי רכב סרטים עמידים בשחיקה, דבקים בסיסיים וצבע. מגזר הבטיחות והגרפיקה מספק מוצרי מיגון אישי , מוצרי בטיחות בתעבורה ומוצרי בטיחות. מערכות גרפיקה מסחריות, מוצרי ניקיון והגנה מסחריים, שטיחים לרצפה ומוצרים לקירוי גגות. מגזר האלקטרוניקה ואנרגיה שלה מציע סרטים אופטיים עבור צגים אלקטרוניים, מכשירי אריזה וקישוריות, פתרונות בידוד ושחבור, תעשיות תקשורת ואלקטרוניקה, מסכי מגע ומוניטורי מגע, רכיבי אנרגיה מתחדשים ומוצרים להגנת תשתיות. מגזר הבריאות מספק ציוד רפואי וכירורגי, מערכות מידע לאספקת תרופות ומידע בריאותי, מוצרים לרפואת שיניים, יישור שיניים ובטיחות מזון, כמו גם מוצרי בריאות עור ומניעת זיהומים בעור. מגזר הצרכנות שלה מציע ספוגים, פדים, מטליות לצרכנים פרטיים ולמשרדים, מוצרי בנייה ומוצרים לשיפור הבית, מוצרי טיפוח לבית, מוצרי הגנה על חומרים וסרטים דביקים לצרכן ולמשרד. החברה מספרת שירותי בניה לשירותי רכב , אלקטרוניקה ואנרגיה, מכשירי חשמל, נייר ודפוס, אריזה, מזון ומשקאות, מרפאות ובתי חולים, רופאי שיניים ויישור שיניים, ייצור ובדיקות מזון , קמעונאות ותחזוקת מבנים. 3M החברה מוכרת את מוצריה באמצעות סיטונאים, קמעונאים, מפיצים, וסוחרים , כמו גם ישירות למשתמשים. החברה נוסדה בשנת 1902ושבסיסה בסנאט פול, מינסוטה.3 Mנסחרת במדד הדאו ג'ונס הכולל 30 מניות ענק כגון בנק אוף אמריקה, קוקה קולה, מרק, קאטרפילר, מקדונלדס, אקסון מובייל, IBM ואחרות.
להלן גרף מניית 3M ל-14 השנים האחרונות
המגמה ארוכת הטווח מאוד חיובית. ירידת המחיר בשנת 2008 הייתה בשיעור של 53% שהוא שעור ירידה מתון יותר מזה של מדד הדאו ג'ונס באותו הזמן.
להלן גרף מניית 3M ל-3 השנים האחרונות
ההתנגדות ברמת ה-90$ נפרצה מעלה בסוף 2012 ונתנה איתות להמשך עלייה כך שמניית MMM עלתה ביותר מ-50% בשנת 2013. בחודש הראשון של 2014 תיקנה המנייה וירדה בכ-10%, ירידה ששברה לזמן קצר את קו המגמה העולה של השנה האחרונה. אין שינוי במבנה החיובי ומחירה של MMM צפוי לשבור שיא גבוה יותר ולהגיע ל-145$ עד אמצע 2014.
ת"א 25, מחיר אחרון: 1,323.69
פער הארביטר'ג עומד על פלוס של 0.63% וזה מרמז על עליות בפתיחה בערך ל-1333 נקודות. המדד הגלום (המדד כפי שהוא מחושב במחירי האופציות) סגר ברמה קרובה של 1322.64.
למרות חולשתו הברורה של מדד ת"א 25 ביחס למדדים אחרים שצפויה להימשך, יש סיכוי טוב לסיום התיקון וחזרה למסלול עולה ואולי אפילו לשבירת השיא הקודם של 1380 נקודות. עליית המעוף ביום המסחר הראשון של השבוע תגרום לשבירת קו המגמה היורד ותהייה איתות ראשון להתחלת עלייה אפשרית. אישור חזרה למסלול עולה יתקבל בעלייה אל מעל לרמת ה-1350 נקודות כי אז יישבר שיא גבוה יותר.
ירידה שתשבור את רמת ה-1280, אם תתרחש, תחזיר את מדד ת"א 25 עד 1240 נקודות שם נמצאת התמיכה המשמעותית ביותר.
ת"א 25, מחזוריות ארוכת טווח
מחזורי העלייה בשני הראלים הגדולים האחרונים נמשכו 5.5 שנים(מרץ 1995 עד ספטמבר 2000, והשנייה מרץ 2003 עד נובמבר 2007) אם המחזוריות תחזור על עצמה בדיוק, צפוי מדד ת"א 25 להגיע לשיא חדש במאי 2014, אז יעברו 5.5 שנים מהתחתית של 2008.
אין וודאות שגם הפעם העלייה צריכה להימשך 5.5 שנים. תקופת העלייה עשויה להימשך יותר וייתכן גם שהיא קצרה יותר ושהשיא של 1380 כבר סיים את המחזור העולה. מה שברור הוא שאנחנו קרובים לשיא ולהתחלת ירידות בטווח של חדשים ועד שנה אחת קדימה.
מדד הנאסדק 100, מחיר אחרון: 3,662.6
אין שינוי והחגיגה נמשכת. מדד הנאסדק סגר השבוע ללא שינוי כמעט אבל נמצע קרוב לשיא של 10 שנים. נקודות השיא והשפל מסודרות בקצב עולה, הקונים נחושים וסביר להניח כי נראה בתקופה הקרובה שיאים חדשים. למרות שהS&P500 ומדד הדאו ג'ונס לא שברו שיאים חדשים בחודש האחרון יש סיכויי טוב שגם בהם יישברו שיאים.
סימני האזהרה העיקריים להתחלת ירידה יהיו כאשר הנאסדק או סביר יותר שיהיה זה מדד אחר, לא יצליח לפרוץ שיא גבוה יותר אבל כן ישבור שפל נמוך יותר במגמה ארוכת הטווח, ירידה מתחת התמיכה בשער 3390 תאותת על תיקון חד העומד להתרחש, אך עדיין לא יהיה אישור לשינוי המגמה בטווח ארוך מבחינת נקודות שיא ושפל ועל כן המחזוריות וחולשה במדדים אחרים צריכים לתת את הסימן לשינוי מגמה לירידות.
בהצלחה.
תטא 1 הינה חברה פרטית בעלת רישיון ניהול תיקים ושיווק השקעות בהתאם לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, העוסקת בניהול תיקי השקעות, בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) וכן בניהול השקעות של קרנות נאמנות בניהול מיטב דש קרנות נאמנות בע"מ (עד 16.06.13 היה שם מנהל הקרן מיטב ניהול קרנות נאמנות (1982) בע"מ), ועל כן יש לה זיקה לקרנות נאמנות אלו. הכותבים ו/או לקוחותיהם מחזיקים בנכסים הנ"ל ויש להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. העבודה נעשתה על בסיס "ניתוח טכני", כל אירוע מדיני, כלכלי או אחר עלול לגרום לכך שהתחזית לא תתקיים והיא עלולה שלא להתקיים גם ללא אירוע כלשהו. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת יחידות בקרנות נאמנות, המתבצעת על פי תשקיף הקרן והדיווחים שבתוקף. כל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. הנני מנהל תיקים בתטא 1 (רישיון מספר 4786). אני מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו, משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים. בועז אילון, תטא 1 השקעות וניירות ערך בע"מ, עמק רפאים 7 ירושלים. טל' – 02-6251213