תחזית של תטא ל- 4 במאי 2014
תחזית של תטא ל- 4 במאי 2014
בועז אילון
מניית אקסון מובייל (סימבול XOM), מחיר אחרון 102.1$
תאגיד אקסון מובייל בודק ומייצר נפט גולמי וגז טבעי. ביום 31 בדצמבר 2013, הייתה לחברה כ- 37,661 בארות ומתוכם 31,823 בארות פעילות. כמו כן, אקסון מייצרת ומשווקת מוצרי פטרוכימיה וסחורות כגון שמנים ארומטיים, פוליאתילן, פלסטיק פוליפרופילן, ומוצרים מיוחדים אחרים ומוכרת את הנפט הגולמי, הגז הטבעי ומוצרי נפט. בנוסף, לחברה יש חלקים והשקעות במתקני ייצור חשמל. היא פועלת בארצות הברית, קנדה, דרום אמריקה, אירופה, אפריקה, אסיה, אוסטרליה ואוקיאניה. אקסון מוביל נוסדה בשנת 1870 ובסיסה באירווינג, טקסס.
אקסון מובייל נסחרת במדד הדאו ג'ונס הכולל 30 מניות ענק כגון בנק אוף אמריקה, קוקה קולה, מרק, קאטרפילר, וולט דיסני, מקדונלדס, IBM ואחרות.
במפולת של 2008 ירד מחירה של אקסון מ-82$ ל-50$, ירידה של 40% בלבד, הרבה פחות מירידת מדד הדאו ג'ונס אליו היא משתייכת. המבנה ארוך הטווח של אקסון הוא חיובי, מדובר באחת המניות העוצמתיות בארצות הברית עם שווי שוק הגבוה ביותר בין כל המניות הנסחרות בארצות הברית. נראה שהמניה הזו דפנסיבית לשוק ויש לקחת זאת בחשבון במדידת שיעורי העלייה והירידה ביחס למדד.
להלן גרף מניית אקסון ל-4 השנים האחרונות
אקסון מובייל נמצאת קרוב לשיא של כל הזמנים וזהו סימן חיובי מאוד המצביע על קונים נחושים. למרות העוצמה, זהו אינו עיתוי טוב לקנייה כי המחיר קרוב לקו המגמה העליון. קווי המגמה מלמדים אותנו על קצב שינוי המחיר אליו רגילים המשקיעים וקרבה לחלק העליון מגבירה את הסיכויים לתיקון. רמת תמיכה חשובה נמצאת ברמת ה-95$ וזוהי גם רמת המחיר המספקת יחס סביר בין סיכוי לסיכון. ירידת מחיר לרמה הזו, אם תתרחש בהדרגה, תביא את המחיר גם למפגש עם קו המגמה התחתון עובדה שתגדיל את הסיכויים לחזרה למסלול עלייה.
לסיכום, להמתין לתיקון ולקנות ב-95$ או קרוב לשם, אם יתרחש תיקון. חיתוך הפסד בחצייה מטה של רמת ה-95$ ליותר מכמה ימים ולקיחת רווח ב-120$
יעד המחיר הוא 120$ עד סוף 2014.
בהצלחה!
ת"א 25, מחיר אחרון: 1,379.88
פער הארביטר'ג עומד על אפס וזה מרמז על כך שלא צפוי שינוי משמעותי ביום המסחר הראשון של השבוע. המדד הגלום (המדד כפי שהוא מחושב במחירי האופציות) סגר מעט גבוה יותר ברמה של 1380.46.
למרות חולשתו הברורה של מדד ת"א 25 ביחס למדדים אחרים אשר הניבו תשואה גבוהה למשקיעים בשנה האחרונה, המבנה שלו חיובית ויש לצפות להמשך עלייה ושבירת שיא גבוה יותר בחדשים הקרובים. רמת ה-1380 היא רמת תמיכה ואפשר לצפות שמדד ת"א 25 לא ירד מתחת אליה ליותר מיומיים או שלושה.
יעד המחיר הוא 1450 עד סוף יוני 2014.
מדד הנאסדק 100, מחיר אחרון: 3,578.64
אין שינוי משמעותי בהתנהלות מדד הנאסדק 100 ועדין אין סימנים להיפוך מגמה ולהתחלת ירידות. בירידה האחרונה, שבר הנאסדק 100 את קו המגמה של השנה האחרונה, שנוצר לאחר פריצת קו המגמה שהיה עד סוף 2013, תוך הגברת קצב העלייה. בינתיים חזר המחיר אל תוך רצועת קווי המגמה ובמקביל לא נשבר שפל נמוך יותר ועל כן התמונה נותרת חיובית.
לפיכך, יש לצפות לחזרה למסלול עלייה לקראת פריצת שיא גבוה יותר בקרוב
יעד המחיר הוא 3,800 תוך ארבעה חדשים מהיום.
.
סימני האזהרה העיקריים להתחלת ירידה יהיו כאשר הנאסדק או סביר יותר שיהיה זה מדד אחר, לא יצליח לפרוץ שיא גבוה יותר אבל כן ישבור שפל נמוך יותר במגמה ארוכת הטווח, ירידה מתחת התמיכה בשער 3390 תאותת על תיקון חד העומד להתרחש, אך עדיין לא תהיה אישור לשינוי המגמה בטווח ארוך מבחינת נקודות שיא ושפל ועל כן המחזוריות וחולשה במדדים אחרים צריכים לתת את הסימן לשינוי מגמה לירידות.
בהצלחה.
תטא 1 הינה חברה פרטית בעלת רישיון ניהול תיקים ושיווק השקעות בהתאם לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, העוסקת בניהול תיקי השקעות, בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) וכן בניהול השקעות של קרנות נאמנות בניהול מיטב דש קרנות נאמנות בע"מ (עד 16.06.13 היה שם מנהל הקרן מיטב ניהול קרנות נאמנות (1982) בע"מ), ועל כן יש לה זיקה לקרנות נאמנות אלו. הכותבים ו/או לקוחותיהם מחזיקים בנכסים הנ"ל ויש להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. העבודה נעשתה על בסיס "ניתוח טכני", כל אירוע מדיני, כלכלי או אחר עלול לגרום לכך שהתחזית לא תתקיים והיא עלולה שלא להתקיים גם ללא אירוע כלשהו. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת יחידות בקרנות נאמנות, המתבצעת על פי תשקיף הקרן והדיווחים שבתוקף. כל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. הנני מנהל תיקים בתטא 1 (רישיון מספר 4786). אני מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו, משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים. בועז אילון, תטא 1 השקעות וניירות ערך בע"מ, עמק רפאים 7 ירושלים. טל' – 02-6251213