כיצד השפיע נאומו של ביבי באו"ם על חברות הביטוח- ניתוח טכני להראל השקעות
ניתוח טכני למניית הראל השקעות
הראל השקעות עוסקת בביטוח ובשירותים פיננסים והיא אחת מקבוצות הביטוח והפיננסים הגדולות בישראל. הקבוצה מספקת פתרונות ביטוח ושירותים פיננסים מקיפים בתחומים שונים: ביטוח בריאות, ביטוח כללי, ביטוח אשראי למגורים, ביטוח חיים, קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות נאמנות, ניהול תיקי השקעות, תעודות סל ושירותים פיננסים נוספים. הראל היא קבוצת הביטוח השלישית בגודלה בישראל[1] בעלת נתח שוק של כ-18%. הקבוצה היא הגדולה והמובילה בישראל בביטוחי בריאות, השנייה בגודלה בענפי הביטוח הכללי (non-life) והשלישית בגודלה (בהיקף פרמיות) בביטוח חיים[2]. סך הנכסים המנוהלים על ידי הקבוצה, בביטוח, קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות נאמנות ושירותים פיננסים הסתכם בכ-102 מיליארד ₪ נכון ל- 31.12.2010.
זמן רב הייתה המנייה במגמת ירידה, אך מספטמבר האחרון היא החלה לעלות. ניתן לשייך זאת להודעתו הדרמטית של רה"מ בנימין נתניהו, כי תקיפה באיראן לא תהיה בחצי השנה הקרובה. מיד בתום ההודעה היה זינוק משמעותי והמנייה עלתה ב-60% ב 20 ימי מסחר בלבד. תקיפה באיראן מצריכה הרבה תשלומים מחברות הביטוח וברגע שנושא זה מושתק או נדחה לתקופה מאוחרת יותר הוא גורם לשוק הביטוח להיות יציב יותר, מה שמוביל לקניות של המנייה ושל הסקטור באופן כללי. לאחרונה פרצה המנייה את נק' ההתנגדות החשובה 14,800 ועלתה אל 16,000 נק'.
נק' ההתנגדות החשובה הבאה היא 18,900. אם היא תמשיך לעלות ולפרוץ את הרמה שהיא נמצאת בה עכשיו היא יכולה להגיע לשם במהירות. יש לעקוב ברמה יומית ואם אכן יש פריצה מעלה, כדאי לקנות עכשיו ולמכור לקראת סוף המהלך (לקראת 18,500).
בהצלחה!
תטא 1 הינה חברה מנהלת תיקים העוסקת בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) ויש לה זיקה לקרנות נאמנות ש"מיטב ניהול קרנות נאמנות (1998) בע"מ מנהלת". הכותבים ו/או לקוחותיהם מחזיקים בנכסים הנ"ל ויש להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. אני, הדס בן דב, בעלת רישיון מספר 11023 מצהירה בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים ועל התאגיד שהנפיק ניירות ערך אלה. הדס בן דב, תטא 1 השקעות וניירות ערך בע"מ, עמק רפאים 7 ירושלים .טל' 02-6251213

