ניתוח טכני למניית Tutor Perini – סימבול TPC
ניתוח טכני למניית Tutor Perini – סימבול TPC
מחיר אחרון: 29.08
חברת טוטור פנירי מספקת שירותי קבלנות, שירותי הנדסה ושירותי עיצוב ללקוחות פרטיים וגופים ציבוריים ברחבי העולם.
החברה פועלת בארבעה מגזרים: המגזר האזרחי, מגזר הבנייה, מגזר עבודות קבלן מיוחדות ומגזר שירותי ניהול.
1.המגזר האזרחי עוסק בבניה מחדש של תשתיות ותיקונים שונים. הוא כולל בתוכו מגוון רחב של עבודות כגון כבישים, גשרים, מנהרות, מסילות ברזל, רכבות תחתית, וכן בניית פירים לתעשיית הכרייה.
2.מגזר הבנייה פועל בהקמת מבנים לתחומים שונים כגון בתי חולים, בתי משפט, בתי ספר, מוסדות להשכלה גבוהה, מוזיאונים, מבנים לחברות ביוטכנולוגיה, מכונים רפואיים, מכבי אש, קזינו, בתי מלון, בנקים, משרדי עירייה ועוד.
3.המגזר הקבלני מספק שירותי הנדסה, אינסטלציה, מיזוג אוויר, חשמל, מערכות כיבוי אש.
4.מגזר הניהול מציע שירותי עיצוב ובנייה עבור צבא ארה"ב, גופים ממשלתיים ותאגידי ענק.
להלן גרף המניה ל-14 השנים האחרונות
בגרף ארוך הטווח ניתן לראות את רמות השיא בהן נסחרה המנייה לפני משבר הסאב פריים בשנת 2008. למרות צניחה של כ -85% במחיר המניה, המגמה הראשית נותרה חיובית והשפל שאחרי המפולת נעצר ברמת ה-10$ ולא שבר שפלים היסטוריים. מאז המשבר, רמות השיא והשפל הולכות ועולות ואמנם זה ייקח שנים רבות אבל סביר שבעתיד הרחוק תשבור המניה את השיא של רמת ה-70$.
להלן גרף המניה ל-4 השנים האחרונות
ניתן לומר כי כל מי שקנה את המניה בתחילת 2011 ברמת ההתנגדות של 26.5$ לפני ירידת המחיר, המשיך להחזיק במניה וחיכה שיחזור למחיר הקניה המקורי כדי למכור ללא הפסד. לחץ המוכרים בנקודה זו גרם ליצירת נקודת ההתנגדות כאשר חזר המחיר לעלות. לאחר מכן השילה המניה כ-66% משוויה וחזרה להיסחר ברמת ה-10$ אשר היוותה את נקודת התמיכה ארוכת הטווח, ברמה זו חיכו הרבה קונים אשר פספסו את המהלך הקודם והם יצרו את התמיכה בנקודה הנוכחית, לחץ הקונים ברמה זו היא שיצרה את התמיכה החזקה. כבר שנה וחצי מתאושש מחיר המניה בעקביות ומהשפל של רמת ה-10$ הוא הגיע עד 32$. בדרך עבר המחיר את ההתנגדות המשמעותית ברמת ה-26.5$ .
כרגע רמת הקנייה שנראית טובה היא ברמת 26.5$ כאשר רמת ההתנגדות שהייתה צפויה לשמש כתמיכה ולעצור את המשך הירידות, אך יתכן ורמה זו לא תגיע בקרוב.
אפשרות נוספת היא רמת התמיכה שנוצרה מתחילת השנה כאשר המניה התבססה במחיר של $28.2 וירדה ממנו רק פעם אחת השנה.
יש לתת סטופ לוס במקרה ומחיר המניה ממשיך לרדת מתחת לנקודת התמיכה הקרובה בה נפתחה הפוזיציה. יעד המחיר הוא 35$ עד סוף השנה.
תטא 1 הינה חברה פרטית בעלת רישיון ניהול תיקים ושיווק השקעות בהתאם לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, העוסקת בניהול תיקי השקעות, בשיווק השקעות (ולא בייעוץ השקעות) וכן בניהול השקעות של קרנות נאמנות בניהול מיטב דש קרנות נאמנות בע"מ (עד 16.06.13 היה שם מנהל הקרן מיטב ניהול קרנות נאמנות (1982) בע"מ), ועל כן יש לה זיקה לקרנות נאמנות אלו. הכותבים ו/או לקוחותיהם מחזיקים בנכסים הנ"ל ויש להם עניין אישי בהן ועל כן קיים חשש לניגוד עניינים במישרין. העבודה נעשתה על בסיס "ניתוח טכני", כל אירוע מדיני, כלכלי או אחר עלול לגרום לכך שהתחזית לא תתקיים והיא עלולה שלא להתקיים גם ללא אירוע כלשהו. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת יחידות בקרנות נאמנות, המתבצעת על פי תשקיף הקרן והדיווחים שבתוקף. כל מי שפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. הנני מנהל תיקים בתטא 1 (רישיון מספר 11937). אני מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו, משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים. סהר דמארי, תטא 1 השקעות וניירות ערך בע"מ, עמק רפאים 7 ירושלים. טל' — 02-6251213